Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Tájékoztató UNIÓ-s pályázati forrás elnyeréséről


Bernecebaráti község Önkormányzata „Egészségfejlesztés Bernecebaráti községben” címmel pályázatot nyújtott be,  társadalmi operatív program keretén belül a TÁMOP-6.1.2/ÁKMR/09/1 számú pályázati kiírásra. Önkormányzatunk a pályázaton támogatást nyert, mely a TÁMOP-6.1.2/Á-09/1-KMR-2010-04.25 azonosító számú támogatói okirattal 2011.12.15-én hatályba lépett,  az elnyert támogatás összege bruttó 9.637.285.-Ft, a támogatás mértéke 100 %.


Az Egészségfejlesztő program során az alábbi egészség megőrzési és fejlesztési programokat hajtjuk végre:

1. Óvodai táplálkozási és fogápolási program.
2. Baba-mama program, családi életre való felkészítés, gyermekápolás, táplálkozás.
3. Iskolai program, felső tagozatosok részére szexuális felvilágosítás, káros szenvedélyek veszélyei, egészséges táplálkozás, mozgáskultúra
4. Iskolai program, alsó tagozatosok részére „ételed az életed”, a mozgáshiány és a túlsúly egészségügyi veszélyei.
5. Emlő önvizsgálati program. „Családi torna” a mozgás fontossága az érrendszeri (magas vérnyomás, cukorbetegség) betegségek megelőzésében.
6. Szépkorúak egészségfejlesztési programja gyógytornász segítségével az életkorból adódó mozgásszervi panaszok csökkentése, életviteli és táplálkozási szokások változtatásával az életminőség javítása.
7. Egészségterv készítése, mely jelenlegi állapot felméréséből kiindulva egy egészségesebb közösség kialakításának irányában feladatokat, módszereket és megoldásokat határoz meg, illetve jelöl ki.

A program része a nyári egészségnap megszervezése, melynek keretén belül különböző diagnosztikai vizsgálatokra is sor kerül, melynek keretén belül a résztvevők áttekintő képet kaphatnak egészségi állapotukról. A program része az iskolai sporttevékenység támogatása is. A pályázat keretén belül különféle egészségfejlesztéshez és sportoláshoz szükséges eszközbeszerzés is történik.

Program végrehajtását helyi projektmenedzsment végzi Gáspár Tiborné védőnő vezetésével. A megvalósításban külső és helyi egészségügyi szakemberek és vállalkozások vesznek részt.

Minden helyi lakosnak és a környező településen élőknek szívesen ajánljuk az ingyenes programokban való részvételt, mely nagymértékben hozzájárulhat egészségi állapotunk javításához.

Kérem részvételével és aktív közreműködésével járjon hozzá a program megvalósításának sikeréhez.

 

Gyenes Zoltán                                       Gáspár Tiborné
     polgármester                                   projektmenedzsment

 

szechenyi_terv     esza

nfu